Prea mult strică ! … RETRAGEREA !

Share

Prea mult strică ! … RETRAGEREA !

Oamenii rămân în relații îngrozitoare prea mult timp, în speranța că “totul se va rezolva”. De cele mai multe ori însă, lucrurile nu se rezolvă ! Acum este momentul să ieși dintr-o astfel de relație în care ești abuzat verbal !

În baseball există o regulă care spune că, după trei lovituri, ai ieșit din joc. Și în unele state din America există o lege a “celor trei lovituri”.

Prima oară când o persoană te abuzează verbal, chiar dacă este groaznic, poți trece cu vederea pe motiv că “are o zi proastă”, “nu se simte bine”, “suferă din cauza sindromului premenstrual” sau “încearcă să vadă cât de departe poate să meargă” – întrecând limita față de tine.

A doua oară când se întâmplă este oribil, dar gestul poate fi atribuit unei  “crize existențiale” (cum ar fi probleme la serviciu, cu copii sau cu familia, în afară de tine, probleme de sănătate, unde intră orice, de la o simplă răceală la impotență, menopauză sau o boală care le amenință viața).

Dar a treia oară când se întâmplă, nu mai există scuze. Ai ieșit din joc ! PLEACĂ !

Nu-mi spune mie “Da, dar …” ! Nu îți spune ție, “Da, dar …” !

ABUZUL VERBAL ESTE ABUZ VERBAL !

Asta este tot ! Dacă te afli în orice situație de mai sus, ia ghici ! Ești victima unui delict verbal, iar delicvenții verbali trebuie să iasă din joc – pentru totdeauna ! Să iasă din viața ta pentru tot restul vieții lor !

Multora vi se va părea prea dură această afirmație, dar nu există nimic mai dur în faptul că îți spun că tu îți scurtezi și diminuezi calitatea celui mai prețios DAR care ți-a fost oferit – VIAȚA TA !

Cu cât rămâi mai mult într-o relație în care ești abuzat verbal, cu atât vei avea o părere mai proastă despre tine. Iei parte la o bătălie pe care o pierzi și nu vei câștiga NICIODATĂ războiul verbal.

În curând ne vom întâlni la seminarul “Autoapărare verbală” … gânduri bune

 

claudiu.sinergolog

Leave A Reply