Dacă mai este posibil, întreabă-i

Share

Dacă mai este posibil, întreabă-i

Condamnarea sau învinovățirea altor persoane, reprezintă cea mai sigură cale de a rămâne blocat în problema cu care te confrunți. Prin condamnarea unei alte persoane, tu renunți practic la puterea personală.

Trecutul nu mai poate fi schimbat. În schimb, viitorul este modelat de gândurile noastre actuale.

Dacă dorești să te eliberezi de povara trecutului, este foarte important să înțelegi că părinții tăi au făcut tot ce au știut mai bine, ținând însă cont de nivelul de conștiință, de înțelegere și de luciditate pe care îl aveau.

Cu siguranță, oamenii care te-au rănit cândva au fost la fel de speriați ca și tine. Ei se simțeau la fel de neajutorați cum te simți tu acum. De altfel, ei nu te-ar fi putut învăța alte lucruri decât cele pe care le-au învățat la rândul lor.

Cât de multe lucruri știi despre copilăria părinților tăi, îndeosebi despre perioada de dinainte de vârsta de zece ani ?

Dacă mai este posibil, întreabă-i. Dacă vei afla mai multe informații despre copilăria lor, vei înțelege probabil mult mai bine de ce te-au crescut așa cum au făcut-o. Această înțelegere nouă, va atrage inevitabil după sine mai multă compasiune.

Dacă nu mai poți afla cum au crescut părinții tăi, încearcă să îți imaginezi acest lucru. Ce fel de copilărie putea da naștere unui astfel de adult.

Dacă dorești să te eliberezi, ai nevoie de acește informații. Nu te vei putea elibera niciodată până când nu îți vei elibera mai întâi părinții. Nu te vei putea ierta niciodată, până când nu îi vei ierta pe ei.

Dacă te aștepți ca ei să fie perfecți, înseamnă că vei aștepta același lucru de la tine, și incapacitatea de a atinge acest standard te va face să suferi întreaga viață … gânduri bune

Categories: SYNERGOTERAPIE

claudiu.sinergolog

Leave A Reply